Вулкан изригна днес в Югозападна Исландия, съобщи вчера метеорологичната служба на

...
 Вулкан изригна днес в Югозападна Исландия, съобщи вчера метеорологичната служба на
Коментари Харесай

Изригване

 Вулкан изригна през днешния ден в Югозападна Исландия, заяви през вчерашния ден метеорологичната работа на страната, като това е петото изригване на полуостров Рейкянес от 2021 година насам, съобщи Ройтерс.

Две къщи се възпламениха в исландското населено място Гриндавик, откакто до тях стигна лава от изригналия наоколо вулкан. Лавата доближи и до пристанището на градчето. Това излиза наяве от фрагменти на охранителни камери, излъчени по публичната телевизия, съобщи Франс прес.
 Снимка АП/БТА
Няколкото десетки поданици на Гриндавик бяха евакуирани нощес, броени часове преди началото на изригването.

Изригването е почнало северно от рибарското градче Гриндавик, само че към момента не е локализирано точното място, откъдето излиза лавата и в каква посока тече, заяви исландската телевизия.

Предишното изригване на полуострова стартира във вулканичната система Свартсенги на 18 декември, което докара до цялостната евакуация на 4000-те поданици на Гриндавик и до затварянето на спа курорта Синята лагуна - известна дестинация за туристите.

В последна сметка Гриндавик бе пощаден, защото лавата си проправи път в друга посока от градчето, отбелязва Ройтерс.
 Снимка АП/БТА
 
 Снимка АП/БТА

 Снимка АП/БТА

 Снимка АП/БТА

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР